Krajský přebor v rapid šachu 2018

Na Krajský přebor v rapidu vyrazilo do Litoměřic šest chlapců. Tři hráli kategorii H10 a tři H14. Chtěl jsem, po úspěšném účinkování v soutěži družstev, navázat s úspěchy i v jednotlivcích. A povedlo se.

V H10 si vybojoval bronz za třetí místo Aleš Krupka. V H14 bral čtvrté místo Michal Patkoló. I on měl tentokrát na medaili. Bohužel nedotáhl do vítězného konce výborně rozehraný duel s Ladou Semovou a v partii s pozdějším vítězem Jakubem Šťastným, nenalezl vítězné pokračování a musel se “spokojit” s remízou. Krásná práce od obou.

Ostatní naši jen paběrkovali. V H10 vůbec turnaj nevyšel Mojmírovi. V úvodní parti s pozdějším vítězem nehrál vůbec špatně. Jeho následující prohry mě proto překvapovaly. Získal jediný bod a skončil na 13. místě. Filip hrál zpočátku pasivně s tím, že neví co má hrát. Po důrazné domluvě zabral, dvakrát vyhrál (i s ELOvě lepší soupeřkou) a nebýt toho, že ho v posledním kole ošidil soupeř nemožným tahem, mohl se vejít do desítky. Takhle bral 11. místo. V H14 odehrál slušný turnaj Jára. Získal 3,5 bodu. To mu stačilo na 9. místo. Totálně z vítězné vlny spadl Adam. O formě z úvodu roku, kdy výrazně pomohl družstvu st. žáků k postupu do ligy, si může nechat jen zdát. Partie dobře rozehraje, ale ty koncovky. Tři body znamenaly 13.místo a ústup ze slávy z předchozích let.

Skončil tak týden, který přinesl úspěchy v jednotlivcích i v týmové soutěži. Ještě trochu více toho jarního sluníčka a svět nebude mít chybu.

 

Výsledky:

 

H10

H14

 

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *