GP Teplice: Adam vybojoval stříbro

Do Teplic v sobotu dorazilo 124 šachistů a šachistek. My jsme do startovního pole přispěli desetičlennou výpravou.  Devět hráčů odvedlo na šachovnicích víceméně průměrné výkony, jen Adam exceloval. Jeho šest vítězství ze sedmi partií, znamenalo v konečném zúčtování vynikající druhé místo a splnění normy pro zisk III. výkonnostní  třídy. Neviděl jsem jeho prohraný zápas s M. Kalužným. V ostatních partiích jsem byl svědkem přímého tahu “na branku”, kdy nedal soupeřům žádnou šanci na úspěch. Adam si to svým způsobem u mě pěkně zavařil. Každý další turnaj bez podobného umístění budu brát jako zklamání. Snad ho medaile bude motivovat k ještě většímu tréninkovému úsilí. Připomenu, že stejného úspěchu dosáhl na GP v Chomutově v r. 2012 Patrik. A kde se teď se svým přístupem k tréninku nachází? V šedivém průměru.

A tím se dostávám i ke zbytku výpravy.  Ve starších žácích tentokrát  nedosáhl nikdo na čtyři body. Nejlépe dopadl Igor (3,5 bodu/22. místo). Ostatní získali po třech bodech a skončili v druhé polovině startovního pole. Zdenda (27.), Eda (33.), již zmiňovaný Patrik (35.) a Honza (36.). Za měsíc v Chomutově to snad bude lepší.

V dorostu tentokrát zapadl do průměru i Tomáš. Jeho zisk 3,5 bodu byl i pro něj osobně zklamáním a stačil jen na 11. místo. Škoda.

Naši nejmladší pojali turnaj jako poslední přípravu před sobotním Krajským přeborem ml. žáků. Kromě Adama lze vyzdvihnout ještě Járu, který skončil se čtyřmi body na 24. místě. První polovinu startujících uzavírali na 29. a 30. místě Kuba s Milanem. Jejich závěrečnou vzájemnou remízu bych nerad komentoval. Svědčí o přístupu.

Další, závěrečný turnaj série GP, proběhne 8. května v Chomutově. Jedná se o svátek a pátek. Po jeho skončení budou vyhlášeny i celkové výsledky série. Věřím, že dva naši hráči dosáhnou na umístění v první desítce.

 

Kompletní výsledky:

 

Ml. žáci

St. žáci

Dorost

 

Fotogalerie

 

Průběžné pořadí série:

 

Mladší

Starší

Dorost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *