GP Klášterec nad Ohří

V sobotu jsme vyrazili na další podnik série GP do Klášterce, kam se sjelo celkem106 šachistů. Dlouho před turnajem to vypadalo, že tentokrát vytvoříme maxivýpravu, na jejíž dopravu budeme potřebovat čtyři auta. Bohužel už v průběhu týdne nám vinou nemocí začaly řídnout řady. Poslední omluvenky dorazily ráno těsně před turnajem. Jedna z nich nám vyřadila i řidiče. Naštěstí jsme sehnali obětavý záskok a devět našich hráčů mohlo v 10:00 zasednout k šachovnicím.

            Největší radost nám opět dělal v kategorii dorostenců Tomáš Hons. V konkurenci krajské elity vybojoval se čtyřmi body šesté místo a opět se tak vrátí na třetí místo v celkovém hodnocení série. Tomáš udělal v partiích několik chyb a ty ho stály místo na bedně. Se svým umístěním nebyl spokojený a to je dobrá zpráva pro budoucí turnaje. Je u něj vidět snaha po zlepšení.

            V kategorii starších žáků jsme tentokrát postrádali nemocného Matyáše. Ze čtveřice zúčastěných dopadl nejlépe Jakub Vohánka. Získal 3,5 bodu a skončil na 25. místě. Moc se mi líbilo jeho řešení koncovky s domácím Šťastným. Jsem rád, když něco, co procvičíme na tréninku, uvízne hráčům v paměti. Stejný počet bodů jako Kuba, získal i Igor Valaha. Jemu to stačilo na 27. místo. Eda Stárek získal body tři a skončil třicátý čtvrtý. Turnaj se výsledkově (nikoliv herně) nepovedl Zděndovi Košťálovi. S 2,5 body skončil na 40. místě.

            Kategorie mladších žáků mě pobavila hned dvakrát. Nejdříve úspěšným debutem Adama Žáčika, který po dvouměsíčním tréninku vyjel na svůj vůbec první turnaj. Získal čtyři body a skončil sedmnáctý. „Staří mazáci“ Jára Partyka a Tomáš Ulrych získali stejný počet bodů a skončili těsně před Adamem na 15. resp. 16. místě. Tradičně nesoustředěný Aleš Holomek uhrál body tři a to stačilo na 27. místo. Aleš si chuť napravil v doprovodné soutěži v kreslení, ve které jeho dílo patřilo mezi pět oceněných.

Druhým pobavením byla pro mě skutečnost, že celý turnaj ml. žáků odehrál věkem starší žák z Teplic. Nezaregistroval to oddíl, který ho vyslal. Nezaregistroval to pořadatel a nezaregistroval to ani sám hráč, který jinak už letos dva turnaje ve starších žácích odehrál. Vůbec mu nepřišlo divné, že hraje s malými špunty a že místo tradičních umístění kolem 30. místa tentokrát bojuje na špici. Skončil druhý, ale výsledek se mu doufám do celkového hodnocení nezapočte.

Další akcí bude pro registrované hráče Krajský přebor v rapid šachu, který proběhne 29. března v Chomutově. Pro všechny bez vyjímky pak bude další turnaj série GP v Teplicích 12. dubna.

Kompletní výsledky turnaje:

Mladší žáci

Starší žáci

Dorostenci

Fotogalerie od pana Šťastného

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *