Turnaj “Tří kroužků” 2014

V  sobotu 22. března se v DDM v Postoloprtech uskutečnil druhý ročník turnaje Tří kroužků. Možnost zahrát si dostali všichni hráči z Postoloprt, Loun a Kounova. Ne všichni tuto možnost využili a tak turnaj odehrálo 16 šachistů ročníku 99 a ml. O čtyří více než loni.

Začátek jsme tentokrát stanovili na osmou hodinu. Všichni dorazili včas, někteří ještě dříve. Svou turnajovou premiéru si odbyla Markéta. I když nezískala ani bod, okusila alespoň turnajovou atmosféru. V turnaji došlo k několika zajímavým momentům. Nezvykle se dařilo Honzovi Řimnáčovi. “Zařízl” svého oddílového kolegu a obhájce loňského vítězství Zděndu Košťála, získal tři a půl bodu a skončil třetí. Splnil si limit pro získání čtvrté výkonnostní třídy. Zděndu stálo zaváhání s ním celkové vítězství. Tentokrát bral jen stříbro. Vítězem se stal domácí Igor Valaha. Prohrál až v posledním kole právě se Zděndou. Prohra ho hodně mrzela. Jsem rád, když klukům záleží na výsledku a neberou prohry s mávnutím ruky. Nakonec mělo jeho účinkování šťastný konec a turnaj vyhrál na pomocné hodnocení. Kluci z Kounova se ani letos nedostali do první pětky. Tam se podařilo dostat ještě Kubovi Vohánkovi a Tomáši Ulrychovi. Posledně jmenovaný zaváhal v duelu se stále se lepšícím Adamem Žáčikem, který je u nás “služebně” nejmladší.

Všichni si dobře zahráli a registrovaní si potrénovali před nadcházejícím Krajským přeborem v rapidu. Jejich chuť hrát a soutěžit mi vlévá čerstvou krev do žil. S blížícím se koncem sezóny se mi jí už moc nedostává. Snad to spolu všechno ve zdraví přežijeme.

 

 

Výsledky družstev:

1. ŠK UNION Louny             11 b.

2. ŠK DDM Postoloprty        10 b.

3. ZŠ Kounov                         7 b.

 

 

Výsledky jednotlivců.

 

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *