I. ročník

Propozice

20. prosince 2012 to už bude rok, co  svět černobílých polí opustil Ruda Kotlan. Jeho památku jsme se v klubu rozhodli každoročně připomenout šachovým turnajem. První, po organizační stánce zkušební ročník, proběhl právě dnes. A to díky firmě Refilsta, starostovi Postoloprt a fotbalovému klubu FK Postoloprty.

Turnaje se zúčastnilo celkem 18 hráčů z Mostu, Loun, Žatce a domácích Postoloprt. Nejmrazivější den letošní zimy vystavil klubovnu zatěžkávací zkoušce. Pravda, nebylo v ní nejtepleji, ale soupeři si na šachovnicích vzájemně “zatápěli”. Domácí hráči se chovali jako správní hostitelé, rozdávali body a nejlepším jejich výsledkem  bylo sedmé místo Petra Bidovského. Několika příjemnými výsledky se blýskla omladina (Černíček, Hons). Roli favorita ziskem sedmi bodů ze sedmi partíi splnil mostecký Pavel Paganik. Za ním se poskládali lounští, St. Klakurka, Petr Reitinger, Zb. Drobný a Petr Novák. V soutěži do 15ti let vyhrál, také podle očekávání, T. Hons, před M. Černíčkem a I. Valahou. Všichni z domácího oddílu, stejně tak jako nejmladší hráč  Tomáš Ulrych a nejstarší František Partyka. Ceny hráčům při závěrečném ceremoniálu předávala Rudova dcera Vendula.

Dneškem jsme doufám položili základ k tradici, která bude každoročně připomínat šachového hráče, činovníka a  především kamaráda. O výsledky v ní, půjde až v druhé řadě. To dnes domácí plně potvrdili.

Výsledky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *