Krajský přebor družstev mladších žáků 2012/13

Historicky první účast v této soutěži nám  přinesla “bramborovou” medaili. Byli jsme čtvrtí nasazení a čtvrtí jsme také skončili.

Krátce k jednotlivým šachovnicím. Na jedničce byl Matyáš. Dva body ze čtyř partií. Paráda, zejména skalp Marka Piskače z Teplic potěšil. Na dvojce host Pavel Gárský. Dobrá volba. Jeden a půl ze čtyř. Škoda remízy ve vyhrané koncovce s Pavlem Šmídem z Ústí. Ztracený půlbod, by ale celkově nic neřešil. Na trojce Patrik Sabov. Jeden bod ze tří. Zůstal věrný svým nevyrovnaným výkonům. Po úspěchu na přeboru v rapidu, přišly prohry v družstvech. Mírné zklamání. Na čtyřce Igor. Tři body ze čtyř. Paráda. Na pětce povinná “dvatisícečtyřka” Jarda. Bylo znát “dvoutréninkové” manko, zaviněné nemocí. Bez bodu. Kdyby hrál na šestce, měl by plný počet. Trenér to špatně postavil. Na šestce povinná dívka Klárka. Pouhé dva tréninky za sebou. Veškeré šachově vědomosti nabyté od dědy. Snad nám vydrží. V poslední partii se dostala do patu. Bohužel, jsme ho nestihli ještě pořádně probrat, tak jí soupeřka o první půlbod nakonec připravila. Klárka byla vyhlášena na závěr vůbec nejmladší účastnicí přeboru a odnesla si za to cenu. Patrika Brzybohatého nehodnotím. Dostal příležitost s papírově slabším Kláštercem a nevyužil ji.

Celkové hodnocení. Čtvrté místo se předpokládalo. Prohry s Teplicemi, a zejména s Ústím, byly těsné. Most nás přejel brutálně. Ale nejen nás. Mrzí remíza s Kláštercem. Kdyby trenér neposkládal sestavu podle výkonnosti, ale trošku taktizoval, dopadlo by to jinak.

Za týden nás čeká poslední GP této sezóny v Jirkově. Už se připravují diplomy za celkové umístění v sérii. S téměř stoprocentní jistotou dva zamíří i do Postoloprt.

Čtvrtí v kraji. Klárka, Jarda, Patrik B., Igor, Patrik S., Pavel a Matyáš.

 

Výsledky:

www.chess-results.com/tnr99493.aspx

 

Teplický pohled na akci

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *