Grand prix Chomutov 2015

Do Chomutova  v sobotu vyrazila tři auta s našimi dvanácti šachisty. Ostřílení v dresu Loun, nováčci hráli za Postoloprty. Všichni z jedné tréninkové skupiny. Turnaje se ve třech kategoriích zúčastnilo 95 šachistů.

V dorostencích kraloval Tomáš Hons. Systémem start-cíl získal sedm bodů ze sedmi možných a v této sezóně vyhrál již  druhou GP.  Upevnil si tak celkové vedení v sérii. Další dva naši zástupci Zdeněk Košťál a Jan Řimnáč skončili na devátém resp. desátém místě. Hrubky, které občas předvedou, by se v této věkové kategorii už objevovat neměly.

Ve starších žácích se do loňské formy doufám vrací Adam Žáčik. Po několika nepovedených turnajích konečně zabral a skončil třináctý. 21. místo patřilo Tomáši Ulrychovi za 3,5 bodu. O půl bodu méně získal Jára Partyka a skončil na 26. místě. Po dvou bodech vybojovali Milan Synek a Vašek Urbánek. Zatímco u prvně jmenovaného je to málo, druhý při své premiéře obstál. Kluci se seřadili na 33. a 34. místě.

Do kategorie mladších žáků jsme vyslali hned tři nováčky a jedno želízko v ohni, kterým byl Michal Patkoló. Míša by měl v letošní sérii myslet na umístění ve špici. První turnaj vynechal a tentokrát skončil devátý. Hezký výsledek, v dalších turnajích je na co navazovat. Svou soutěžní premiéru si v sobotu odbyli naši benjamínci. Nejlépe z nich dopadl Kryštof Krejčí, který má zálibu v šustrmatech. Dokáže je dát, ale i dostat. Až pochopí, že krása šachu nespočívá v čtyřtahových partiích, stane se z něj šachista. Kryštof získal tři body a skončil třicátý. Pěkný výsledek a určitě to vzal v potaz i čert, který na něj čekal doma přede dveřmi. Další dva caparti patřili v turnaji k nejmladším. Tuto kategorii budou hrát ještě v následujících třech letech. Pokud u šachu vydrží. Lépe dopadl Filip Vítek. Jednou se mu soupeřka vzdala a jednou dal mat dámou a králem, jako podle učebnice. Udělal mi tím velkou radost. Vašík Kratochvíl získal jen půl bodu za remízu a uzavřel výsledkovou listinu. Kluci musí vesměs zpomalit, zpozornět a dodržovat zásady šachové hry. K tomu jim pomůže účast na dalších turnajích a nabírání zkušeností.

Sobota byla světlejším dnem v letošní mládežnické sezóně, která se nám, kromě Tomáše, zatím moc nevedla. Snad už to bude jen takové, nebo ještě lepší.

 

Kompletní výsledky turnaje:

 

Mladší žáci

Starší žáci

Dorost

 

Fotogalerie p. Šťastného

 

Průběžné pořadí série GP:

 

Mladší žáci

Starší žáci

Dorost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *