Grand prix Chomutov 2014

Do Chomutova vyrazila naše historicky nejpočetnější výprava, čítající 13 hráčů a hráček. Na dopravu tak bylo zapotřebí už čtyř aut. Jestli to tak půjde dál, bude muset DDM zakoupit autobus. Turnaje se zúčastnilo 108 šachistů z našeho i Kralovarského kraje. Konkurence tak byla veliká.

 

Tradičně solidní výkon odvedl Tomáš Hons v kategorii dorostenců. Obsadil deváté místo a nechal za sebou i hráče s výrazně vyšším ELO. Jeho celoroční úsilí mu vyneslo v celkovém pořadí série konečné sedmé místo. Vzhledem k tomu, že mezi dorostenci působí teprve prvním rokem, můžeme doufat v lepší příští.

Druhým zástupcem, který se celkově vešel do desítky, je Tomáš Ulrych mladších žácích. Tomáš skončil desátý. Velká škoda, že se šachu věnuje jen okrajově. Při intenzívnějším tréninku by určitě patřil do první pětice. V samotném turnaji po nepřesvědčivých výkonech skončil Tomáš se čtyřmi body na 17. místě. O jedno místo před ním skončil rovněž se čtyřmi body Milan Synek. Milan byl příjemným překvapením. Totálně vyhranou partii s Adamem prohrál jen na čas a Tomáše dokonce porazil. Že by blýskání na lepší časy? Chtělo by to větší úsilí při tréninku. Adam Žáčik tentokrát skončil na 25. místě se třemi body. Přišlo mi, že s přibývajícími šachovými vědomostmi si Adam uvědomuje různá nebezpečí, která mu v partii hrozí a “bojí” se hrát. Snad to překonáme. Hezké 28. místo vybojoval se třemi body Jakub Udržal. Je zapotřebí se více soustředit a vážit si každé své figurky. O jedno místo za ním skončil Jarda Partyka. Te se nějak “zasekl” a jeho výkony mají spíše sestupnou tendenci. Stejně jako u Kuby je to o soustředění. Naše sluníčko Klárka Kopičková vybojovalo tentokrát už dva a půl bodu a skočilo na 38. místě. Opět bych mohl mluvit o soustředění. Snad se to časem zlepší. Klárka skončila mezi dívkami čtvrtá a kdyby v poslední partii nepřijala nesmyslně a zbrkle remízu v koncovce čtyř pěšců proti králi, mohla být i třetí. My to vyladíme.

 

Kategorie starších žáků nám přinesla 12. místo zásluhou Matyáše Černíčka. Ten získal čtyři body za tři výhry a dvě remízy. Zejména ty dvě remízy, proti čtvrtému a devátemu hráči v pořadí, jsou cenné. Tradičně Matyášův výkon šel dolů po poledni. Jen o půl bodu méně získal Igor Valaha. V pořadí to, ale znamená celých 16 míst. Igor tak skončil dvacátýosmý. Hned za ním skončil se třemi body Zděnda Košťál. Dvoubodoví Jakub Vohánka Honza Řimnáč skončili na 41. resp. 42. místě. Určitě mají na víc. Totálně se turnaj nevyvedl Edovi Stárkovi. Nepamatuji si, žy by si někdy z turnaje odvezl jen jediný bod. Eda skončil 46. a nechal za sebou už jen dva hráče.

 

Série GP 2013/14 je tak minulostí. Celková pořadí dodám v samostatném článku hned po jejich zveřejnění. Sezóna se blíží ke svému konci. Čeká nás (registrované) už jen Krajský přebor (7. – 8. června opět v Chomutově) a 4. ročník našeho Šachového krále Postoloprt.

 

 

Kompletní výsledky turnaje:

 

Mladší_žáci

 

Starší_žáci

 

Dorostenci

 

Fotogalerie

 

Fotky_z_turnaje od pana Šťasného

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *