GP Chomutov 2016 podzim

Včerejší turnaj v jsme absolvovali v šesti lidech. Z mého pohledu se šachové prostředí chomutovského DDM po přestavbě stává méně útulným. Zpříjemnit celodenní pobyt mi mohly výkony našich šachistů.

Dorostenci mi dělali radost. Nezvykle pochválím nejdříve Edu.Nasazená jedenáctka, letos poprvé na turnaji a hned pěkné šesté místo. Eda trápil tabulkově silnější soupeře a dal zapomenout na velmi nepodařenou partii ze soutěže družstev před 14 dny. Naše jednička Tomáš, tentokrát jednou zaváhala s G. Brejníkem a skončila druhá, právě za svým přemožitelem. Celkově Tomáš sérii GP stále povede.

Starší žáci nenadchli. Adam (27. místo) si v prvních dvou kolech připsal dvě nuly. Asi byl ještě duchem na cestě do Chomutova. S takovými soupeři by prohrávat neměl. Od třetího kola již byl v sále přítomen a bylo to znát. Zdá se mi, že zbytečně začal hrát rychleji a z toho pramení chyby. Rychlost až zbrklost je problémem i Michala (30. místo). Ten začne přemýšlet a využívat přidělený čas až tehdy, když mu teče do bot . A to je kolikrát pozdě. Michal měl náročný los a hraje mezi staršími první rokem. Dělá mi radost tím, co všechno na šachovnici “vidí”. Vašek (43. místo) mi dělá starost tím, co vše nevidí.

V mladších nás reprezentoval Aleš. Jeho čyři body a 18. místo jsou, společně s jeho nadšením pro hru, příslibem lepších budoucích časů. Udělal mi radost.

 

Kompletní výsledky turnaje

 

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *