Krajský přebor mládeže v rapid šachu 2016

V sobotu 19. března se do jídelny ZŠ v Postoloprtech sjelo rekordních 74 mladých šachistů z 11 oddílů Ústeckého kraje. My jsme jako domácí přispěli nejpočetnější výpravou. Rovnými 17 borci působícími v kroužcích DDM v Postoloprtech a Lounech. Turnaj je určen jen pro hráče registrované v ŠSČR. Několika našim hráčům ještě ani nestačilo zaschnout razítko na registraci a už byli vrženi do šachové arény. A jak si vedli? Vezmeme to od nejmenších.

 

Společná kategorie H8 + H10

 

Aleš Krupka – skvělé 4. místo v H8. Tajně jsem myslel na medaili. O fous utekla. Aleš získal 4 body, stejně jako trojice medailistů před ním. O bramboře rozhodlo pomocné hodnocení. Cenný je skalp V. Kufela z Teplic. Minimálně jedna prohra byla zbytečná a Aleš si to dobře uvědomoval. Od svých spoluhráčů se liší tím, že ho prohry hodně mrzí.

Tomáš Jáč – 12. místo v H10. Tom prakticky bez tréninku a turnajových zkušeností. Až s námi objede více turnajů, určitě půjde výše.

Filip Vítek – 7. místo v H8. Filda, náš benjamínek, se neztratil. Stále dělá začátečnické chyby, které časem odstraníme.

Kryštof Krejčí – 15. místo v H10. Pro mě zklamání. Pro svou pořadatelskou funkci jsem neměl tolik času na sledování partií. Když jsme pak viděl konečné pořadí, nevěřil jsem svým očím. Napadá mě jedině zbrklost. Na tom musíme zapracovat.

Pepa Kresl – 8. místo v H8. Chybí turnajová zkušenost stejně jako u Toma. Dva body v prvním velkém turnaji nejsou zklamáním. Časem a odehranými partiemi se to zlepší.

 

Kategorie H12

 

Adam Žáčik – 3. místo. Jediná medaile výpravy. Adam se vrátil! Přes půl roku jsme o něm pomalu neslyšeli, ale s jarem přichází i Adam a soupeři těšte se. Po dvou čtvrtých místech v předchozích přeborech to konečně zacinkalo. Hru jsem neviděl, ale skalpy Hrubce, Tomana a Dundy mluví za vše. Super.

Jakub Udržal – solidní 10. místo. Kuba skončil z naší šestice jako druhý. Příjemné překvapení.

Michal Patkoló  – 14. místo. Trošku zklamání, ale Michal, jako r. 2005, bude hrát tuto věkovou kategorii i příští rok a to už bude určitě o něčem jiném.

Milan Synek – 16. místo. Po, na úspěchy bohaté, zimě přichází chudší jaro a Milan se vrací do šedého průměru.

Vašek Urbánek – 18. místo. Plusy: Stejně bodů jako Míša i Milan. Nechybějící chuť do hry. Minusem jsou zbytečné chyby.

Jára Partyka – 19. místo. Nepochopitelné. Asi neměl svůj den.

 

Kategorie H14

 

Matyáš Černíček – 5. místo. Matyáš se již přes rok zaměřuje jen na klasický šach. Rapid si zahrál proto, že jsme ho pořádali doma. Pátý nasazený, páté místo. Solidní výsledek.

Tomáš Ulrych – 10. místo. V těžké konkurenci se podle očekávání neprosadil. Bez zájmu a bez tréninku.

 

Kategorie H16

Zdeněk Košťál – 4. místo. Do poslední chvíle útočil na medaili. Škoda, že to nevyšlo. Naposledy mezi žáky, příště už v dospělých.

Eda Stárek – 5. místo. Také naposledy mezi žáky. Víceméně očekáváné. Jako všichni z téhle kategorie se už musí zapojit do soutěží dospělých.

Igor Valaha – 6. místo. Kam se poděl ten Igor z předchozích letech. Puberta nám ho vzala?

Honza Řimnáč – 7. místo. Tohle rapidové tempo není pro něj. Klasika mu jde lépe. Mezi žáky také naposledy.

 

Všem patří dík za účast i za snahu, pokud byla. Dík patří také realizačnímu týmu (pánové Jarina, Rosenberg, Hons a Černíček), ZŠ Postoloprty, dámám z mateřského DDM a šachistům z Loun a Opočna za zapůjčení šachových hodin. Já to nakonec odmarodil, proto je ta reportáž opožděná.

 

Kompletní výsledky všech kategorií.

 

Fotogalerie turnaje

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *