GP Klášterec n. O.

Předchozí GP v Litoměřicích jsem považoval za neúspěch a věřil v lepší příští. Klášterec se nám však nepovedl ještě více. A to nás v březnu čekají dva ze čtyř vrcholů krajské sezóny. 21.3. v Teplicích Krajský přebor družstev starších žáků a 28.3. v Litoměřicích Krajský přebor v rapid šachu. To, že nebudeme útočit na přední umístění, se při neúčasti Tomáše a Adama dalo předpokládat, ale tak ostudná hra nikoliv.

Do turnaje, zejména v kategorii ml. žáků, výrazně promluvili hráči z Libereckého a Karlovarského kraje. V první patnáctce jich bylo sedm. Z našich nejlépe zahrál Kuba, se čtyřmi body skončil na 23. místě. Ve výpravě byl mezi slepými jednookým králem. Jarda s Milanem získali body tři a seřadili se na 34. a 35. místě. Neustálé opakování, že mají hrát pomalu, už mě vyčerpává.

Starší žáci, ty mi dali. Několikrát zjistili, že dostali mat, až když jim soupeři podávali ruce. Přehlíželi kdeco a ještě se tomu smáli. “Nejlépe” dopadla naše letošní jednička, Eda. Skončil dvacátý osmý se třemi body. Zdenda a Igor se stejným počtem bodů skončili na třicátém resp. třicátém sedmém místě. Patrik, který nehrál soutěžní partii několik měsíců, získal jen body dva a to stačilo na 40. místo. Matyášova účast byla bohužel jen epizodní a pouhou jednu odehranou hru netřeba komentovat.

Závěr: “V Teplicích a Litoměřicích nás šachový Bože ochraňuj od všeho zlého”.

 

Kompletní výsledky:

 

Mladší žáci

Starší žáci

 

Fotogalerie p. Šťastného

 

Průběžné výsledky série:

 

Mladší žáci

Starší žáci

Dorost

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *