Krajské kolo přeboru škol v šachu

Ve středu 28. ledna se po roční přestávce konalo Krajské kolo přeboru škol ve Štětí. Členové našich kroužků se turnaje měli zúčastnit ve třech školních družstvech. Bohužel chřipková epidemie úřadovala a zdecimovala sestavu ZŠ P. Holého Louny tak, že svou účast škola odvolala. Škoda. Myslím, že kompletní tým měl v kategorii I. st. ZŠ na postup.

Do bojů tak zasáhly ZŠ JAK Louny a ZŠ Postoloprty. Prvně jmenovaná si zajistila účast postupem z Okresního kola hraného u nás v DDM. Druhé byla udělena “divoká karta” pořadatele. V konečném hodnocení si lépe vedli louňáci. Skončili na sedmém místě ze čtrnácti družstev. O jednu příčku si polepšili proti loňskému roku. Tým tvořili Zdeněk Košťál, Jan Řimnáč a letos od šachu většinou “abstinující” Kuba Vohánka a Tomáš Ulrych. Po odchodu Terezy, oslabí družstvo i na střední školu mířící Honza. Pokud nepropadne, bude třeba na škole najít čtvrtého do party.

ZŠ Postoloprty si také polepšila o jedno místo a skončila devátá. Trojici Igor Valaha, Eduard Stárek a letos rovněž “abstinující” Patrik Brzybohatý doplnila “mladá krev” z I. stupně Jára Partyka a Milan Synek. Nutno říci, že oba nebyli jen do počtu, ale svými body byli více než platnými členy týmu.

Turnaj ve Štětí byl po organizační stránce lépe připraven, než to mu bylo před dvěma roky. S ním i s výsledky platí spokojenost. Jen ta dlouhá cesta vlakem, ta je za trest.

 

Kompletní výsledky II. st. ZŠ

 

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *