O pohár města Štětí – 3. turnaj série GP

V sobotu 18. ledna jsme se zúčastnili v počtu 12 hráčů + 3 řidiči dalšího turnaje série GP. Do Štětí dorazilo celkem 98 šachistů.

Své první soutěžní partie odehráli v mladších žácích Michal Patkoló a Jakub Udržal. K překvapení trenéra dovedl každý z nich dvě partie do vítězného konce a skončili na 34. resp. 37 místě. Nevyvarovali se tradičních chyb, které provázejí každý začátek kariéry. Ale tím jsme prošli všichni. Pokud jejich zápal vydrží, bude to jen lepší. Dva body uhrál i Aleš Holomek. U něho je to, vzhledem k délce trénování, zklamání.  Aleš skončil na 36. místě. Jára Partyka získlal tři body, což stačilo na 30. místo. Po třináctém místě v Chomutově trošku ústup ze slávy. Čest nakonec v kategorii ml. žáků zachraňoval Tomáš Ulrych, který skončil s pěti body devátý. Hodně mu ovšem přál los. Velká škoda, že ho ty šachy nebaví.

Ve starších žácích se začíná ukazovat, že lounská skupina svým kladným přístupem k tréninku, brzy šachově uteče té postoloprtské. Atmosféra pátečních tréninků je nesrovnatelná s tou středeční. Prťáci by se měli nad sebou zamyslet. Tradičně nejlépe dopadl Matyáš Černíček, skončil se čtyřmi body čtrnáctý. Cenný je zejména skalp Vítka Kočího (ELO 1525) z Mostu. O půl bodu méně získal Zděnda Košťál a to mu stačilo na 20. místo. Je to vůbec jeho nejlepší umístění v historii seriálu, kterého se zúčastňuje teprve druhým rokem. Trio Igor Valaha, Patrik Brzybohatý a Patrik Sabov získalo shodně po třech bodech. Stačilo to na 25.,26., a 30. místo. Třicátýčtvrtý skončil Eda Stárek, který nasbiral 2,5 bodu. Škoda patu v posledním kole a také prohry s Eliškou Mrišovou. S tou hrál Eda asi svou zatím nejlepší soutěžní partii. Nádherným tlakem připravil soupeřku o dvě figury, ale  pak v časové tísni přehlédl několik vítězných tahů. Jeho styl hry se mi moc líbil, teď jen ještě větší soustředění.

V dorostu odvedl svůj standard Tomáš Hons. V kategorii nabité již hotovými hráči skončil jedenáctý.

V celkovém hodnocení série  dojde u našich hráčů jen k nepatrným posunům oběma směry. Ihned po jeho zveřejnění přidám pod článek odkaz.

Díky všem hráčům za reprezentaci i solidní vystupování. S výpravou, na rozdíl od jiných, nebyly problémy. Dík patří i všem pěti řidičům, kteří se zasloužili o dopravu. Další podobnou akcí bude GP Litoměřice v sobotu 8. února. Vydrží nebo padne dnešní účastnický rekord?

 

 

Kompletní výsledky:

 

Mladší žáci

Starší žáci

Dorostenci

 

 

Pár našich fotek na rajčeti

 

Fotky z turnaje od pana Šťastného

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *